Boot verzorging

Boot verzorging

Boten worden dagelijks blootgesteld aan allerlei weers- en natuuromstandigheden. Deze omstandigheden tasten de lak, de gelcoat, het (roestvast) staal, het leer en het vinyl aan. Het regelmatig en professioneel laten reinigen van uw boot is noodzakelijk om een optimale bescherming tegen de weers- en natuuromstandigheden te voorzien.

Keep Shining biedt verschillende diensten aan voor het verzorgen van uw boot. Ik kom bij u langs om de boot te bekijken en in overleg met u zal er besloten worden welke behandelingen er voor uw boot het beste zijn.

Wassen van uw boot

Uw boot wordt gewassen met een niet washoudende shampoo om geen glans te creëren. Dit omdat de boot nog verder behandeld dient te worden. Bij enkel wassen, wordt er een washoudende shampoo gebruikt die de juiste bescherming biedt.

professioneel boot laten wassen
professioneel boot laten wassen

Teakreiniging van het dek uw boot

Naast de romp, kan ook het teakdek gereinigd worden. Doormiddel van een schoonmaakmiddel, een schuurpad en veel spoelen met water wordt het teakdek gereinigd, zodat het er weer als nieuw uitziet.

Polijsten van de gelcoat

Polijsten is een behandeling die ervoor zorgt dat uw boot er weer als nieuw uit komt te zien. Als eerste wordt de boot gepolijst. Na deze handeling is goed te zien in welke conditie uw boot verkeerd. Mocht er extreme verkalking/verkleuring op de boot te zien zijn, zal dit worden geschuurd met waterproofschuurpapier. Daarna wordt de boot opnieuw gepolijst om een egale glans te creëren. De boot moet immers glimmen en niet de wax!

boot laten polijsten
boot verzegelen

Poetsen/verzegelen van uw boot

Uw boot glimt nu van het polijsten, nu is het tijd voor de volgende stap. Uw boot wordt gepoetst met een siliconenvrije wax / verzegeling. Ik werk met een siliconenvrije wax om de gelcoat in de toekomst zo min mogelijk aan te tasten.

Antifouling aanbrengen

In overleg met u wordt er gekeken of uw boot toe is aan een nieuwe laag antifouling. Productkeuze is geheel aan u of op eventueel advies. Zelfde geld voor het product, deze kan ik leveren of u kunt deze aanleveren.

boot verzegelen
Keep Shining

Interieur reinigen

U kunt ook kiezen voor reiniging van het boot interieur. Daaronder valt natuurlijk de standaard ramen reiniging en het reinigen van de sanitaire voorzieningen. Daarnaast kan uw tapijt worden gereinigd. Wat ik vaak tegenkom in boten is wandschimmel. Dit is voor uzelf erg lastig te verwijderen, u kunt dit door mij laten verwijderen. Mocht het zo zijn dat de wandbekleding etc. niet meer schoon te krijgen is, is het raadzaam deze te vervangen.

Totaalpakket voor uw boot verzorging

Keep Shining is de beste vriend van uw boot als het gaat over boot verzorging. Keep Shining kan u in elke situatie voorzien op het gebied van behandeling, productkeuze en uitvoering van de schoonmaak werkzaamheden.

Kwaliteitsproducten

Keep Shining werkt enkel met professionele producten van hoge kwaliteit. Ervaring leert dat niet altijd alle producten van één merk het beste werken. Bij elke situatie wordt er gekozen voor het beste product. Er wordt voornamelijk gewerkt met de hoogwaardige producten van Sireon, Angelwax, Renskib, Diamond brite, Menzerna, Bu-flex & Sunfoam.